GSI Translations работи со висококвалификувани преведувачи, експерти во својот сектор, за да понуди висококвалитетни услуги за деловен превод.

Наши основни предности:
Јазични вештини на мајчиниот јазик и познавање на индустријата.

Ние внимателно ги избираме сите нашите преведувачи според искуството, во комбинација со одлични јазични вештини на мајчиниот јазик. Нашите преведувачи се правници, правни извршители, дипломирани сметководители, консултанти, советници, доктори, фармацевти и медицински сестри, и многу други.

Благодарение на нашиот бизнис модел, брзо стекнуваме репутација на одличен добавувач на висококвалитетни повеќејазични решенија за нашите партнери од правниот, финансискиот, медицинскиот/фармацевтскиот сектор и интернет игрите.

Зошто да го изберете GSI?

  • Опширна база на податоци со над 5000 квалификувани и искусни преведувачи и лектори;
  • Сите наши преведувачи и лектори имаат најмалку 5-годишно искуство во релевантниот сектор и се квалификувани во својата стручна област;
  • Нашите лингвисти преведуваат само на нивниот мајчин јазик;
  • Професионални преведувачки услуги и јазична адаптација на над 100 јазици;
  • Посветен проектен менаџер назначен за секој проект.

Преведувачки услуги

Дали користите „правнички жаргон“? Нашите преведувачи го користат!

Секоја индустрија има свои карактеристики и особености, што го прави нејасно буквалното преведување. Со ангажирање на преведувачи стручни во својот сектор, можете да бидете сигурни дека вашата стручна терминологија ќе биде точно преведена, со прецизно пренесување на податоците и намерите.

Некои области се значително покомплексни од другите. Од таа причина, нашите преведувачи од областа на правото и медицината/фармацијата треба да имаат најмалку пет до десет години професионално искуство во своите релевантни сектори, како и јазични вештини на својот мајчин јазик за да можат да ја преведат вашата литература, документација и комуникација со прецизна точност.

Нашиот процес на контрола на квалитетот ја потврдува точноста на секој превод. Преку второстепениот процес на преведување, преведувачите кои се исто толку квалификувани како и во првостепениот процес, го прегледуваат и лекторираат секој дел од работата, за да се испорача точен превод во секое време.

Сакате повеќе информации?

Побарајте нѐ онлајн, или директно преку нашите канцеларии во Лондон, Букурешт, Скопје и Бангкок.